Blog

Moro-reflex: A csecsemők rejtélyes válasza a világra

Moro-reflex: A csecsemők rejtélyes válasza a világra

A szülővé válás izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli időszak. Az újszülött csecsemők számos érdekes és néha megmagyarázhatatlan viselkedést mutathatnak. Ebben a blogbejegyzésben a Moro-reflexről fogunk beszélni, amely egy automatikus reakció a csecsemőkben. Megismerkedünk annak jellemzőivel, a hátterével és annak szerepével az újszülött fejlődésében.

Mi is az a Moro-reflex?

A Moro-reflex, más néven Moro-reflexív, egy természetes válaszreakció a csecsemőkben, amely akkor jelentkezik, amikor hirtelen és erős ingerek érik őket. Ezek az ingerek lehetnek például hirtelen leejtés, hirtelen hangok vagy egyéb váratlan mozgások. A Moro-reflex a csecsemők központi idegrendszerének automatikus reakciója, amelyet a testük biztonságának és védelmének fenntartása érdekében fejlesztettek ki.

Milyen jellemzői vannak a Moro-reflexnek?

A Moro-reflex során a csecsemő hirtelen kiterjeszti a karjait és lábait, majd összehúzza őket. Ezután általában következik egy sírás vagy nyugtalanság periódusa. A reflex során a csecsemő arca kifejezővé válik, a szemek kitágulnak, és a légzése felgyorsulhat.

A Moro-reflex általában az újszülött korban jelenik meg, és a csecsemők 3-6 hónapos korukig tapasztalhatják. Ezt követően a reflex fokozatosan elhalványul, és általában körülbelül hat hónapos korra teljesen eltűnik. 

Ezt a fajta reflexet könnyen csillapíthatjuk a Sleepee swaddle pólyáink segítségével, ami meggátolja az éjszakai felriadást, hosszabb és nyugodtabb alvást biztosít a baba számára!

Nézz szét további termékeink között is, ahol mindent megtalálsz kisbabád nyugodt pihenéséhez!